Koeviikko

Moscow Botanical Garden of Academy of Sciences
Viime viikon piti olla meidän koeviikko ja sitä silmällä pitäen olin varannut paluulennon Suomesta Moskovaan maanantaiaamuksi. Alkuviikon venäjän tentti osoittautui kuitenkin ainoaksi kokeeksi ja tiistaista alkaen olimme niin vapaita kuin Venäjällä vaan voi olla. 

Kuten jo aiemmin kirjoitin, sain tiistain kulumaan kaupoilla. Keskiviikon ohjelma oli kuitenkin intellektuellimpaa: päädyimme Teemun kanssa kiertämään toisen Moskovan modernin taiteen museon päärakennuksista. Näyttely oli sielläkin outo, mutta mielenkiintoisemman siitä teki mahdollisuus itse osallistua taiteeseen ihmettelemällä ja kokeilemalla miten esim. erilaiset valoteokset oli tuotettu. Ei kokonaisuus silti kovin kummoinen ollut enkä pidä monien modernien taiteilijoiden tavasta ottaa kantaa vallitseviin epäkohtiin. He ovat usein aivan liian aggressiivisia - jopa hyökkääviä. Ajatuksia pystyy mun mielestäni herättämään minimaalisemminkin.
Korkealentoisen taiteen jälkeen suuntasimme Tverskajan alueella testaamaan Instagramista bongaamani ravintolan. Paikka oli selvästi suosittu sekä pelkkien aperitiivien naukkailuun, että rentoon ruokailuun.
Pienenä yksi mun suosikkipaikoistani pk-seudulla oli Helsingin luonnontieteellinen museo. Mun ei ole kuitenkaan tullut sielä moneen vuoteen käytyä ja siksi ajattelin, että olisi mielenkiintoista nähdä luonnontieteellinen museo täällä. Ja olihan sen. Mielenkiintoista. 

Museo sijaitsi vanhassa yliopistorakennuksessa Охотный Ряд:n lähettyvillä. Näyttely oli kattava, mutta paikka haisi karmivalta eikä nesteeseen säilötyt matelijat ja auki leikatut pikkueläimet ainakaan tehneet siitä yhtään miellyttävämpää. Treffeille en museota suosittelisi, koska täytettyjen eläinlasten näkeminen voi käydä turn offista, mutta nähtävyytenä muuten ihan vierailun arvoinen. 
Pimenevää perjantai-iltaa lähdimme ihastelemaan Moscow Citysta käsin. Ennen metroilua perille, ponkaisimme ulos metrosta Парк Победы -asemalla ja kävimme uteliaisuudesta vilkaisemassa miltä "Voiton puisto" näyttää. Puistoa eli jotain vihreää oli yllättävän vähä ja paikan pääroolia näytteli valtava muistomerkki, jota ympäröivät suihkulähteet oli jo ehditty laittaa talviteloille. Obeliski oli kuitenkin yksistäänkin aika vaikuttava näky laskevan auringon värjäämiä pilviä vasten ja sen juurelta sai hyvän silmäyksen kohti Moscow Citya. Sinne päästyämme pullitimme 700 ruplaa hissimatkasta Imperia Towerin huipulla sijaitsevaan näköalakerrokseen. Pienen Moscow Cityn rakentamista esittelevän näyttelyn jälkeen oli valot kytketty kokonaan pois eli kuvaaminen ja kaupungin ihastelu rauhassa oli helppoa.
Lauantaina mulla oli treffit Moskovan kasvitieteellisessä puutarhassa koulun kulkupassia hakiessa tapaamaani venäläisen tytön, Tanjan, kanssa. Päädyimme tekemään pitkän iltapäiväkävelyn puistossa, vaikkei kasvitieteellisissä puutarhoissa enää syksyn tullen olekaan niin paljoa nähtävää. Päivän päätteeksi Tanja kutsui mut seuraavaksi viikonlopuksi kotiinsa Moskovan ulkopuolelle ja taidan jopa lähteä!
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

1 kommentti: