Ähky

Ennen lähtöäni olin eniten huolissani siitä, että saan varmasti syödäkseni. En pelotellut itseäni Moskovan metrolla tai kielimuurilla vaan ajattelin, että pakotteiden on täytynyt kuihduttaa kauppojen hyllyt enkä voi nauttia kunnon pihvistä ennen joulukuuta. Lähikauppaan poikettuani tajusin, että huoli oli ollut suorastaan naurettava: teimme ensimmäiseksi kotiruoaksemme Heinzin tomaattikastikesäilykkeestä ja Philadelphia-tuorejuustosta pastan. Jopa Valion rajan tällä puolen valmistettuja tuotteita löytyy lähes joka marketista. Vaikka hyllyissä möllöttää tuttuja brändejä, on kaupassa käynti silti aina seikkailu: kuljemme päättömästi sinne tänne kännykät ojossa sanakirjat avoinna ja yritämme lukea nopeasti kyrillisiä kirjaimia pakkausten kyljistä. Tähän mennessä kaikki tarvittavat on kuitenkin löytynyt ja osaamme jo kassalla sanoa: "Два маленькые пакеты, пожалуйста." = "Kaksi pientä kassia, kiitos."

Ruplan heikon kurssin vuoksi meidän on kuitenkin todella edullista syödä ulkona ja siksi olemme viime päivinä usein päätyneet tekemään niin. Menu on pysynyt yhtä sushilounasta lukuun ottamatta aika venäläisenä: blinejä, pelmenejä, pilahvia ja šašlikia. Ei täältä tosin tuontitavaraakaan puutu: tänään kävimme Red Mangossa ja samassa talossa koulun päärakennuksen kanssa sijaitsee vieri vieressä Burger King, Starbucks ja KFC. Subwaykin löytyy ihan muutaman sadan metrin päästä meiltä ja on varmasti sanomattakin selvää, että McDonald'seja seisoo joka kadun kulmalla. 
Ensimmäisen illan ateria Moskovaan saavuttuamme
Emäntä Katja
Eli nälkään en täällä pääse kuolemaan, vaikka sitä ensin pelkäsinkin. Jano saattaa olla kriitisempi tarve täyttää, koska kellertävää hanavettä ei kannatta juoda. Osa moskovalaisista suosii vedensuodatinta, mutta meidän asunnossamme odotti muutama tällaisia 20 litran kanistereita.
Otimme taktiikaksemme täyttää niistä pari 1,5 litran pulloa, joita pidämme jääkaapista ja joista edelleen täytämme pienet 0,5 litran pullot, joita kannamme päivällä mukanamme. Todennäköisesti emme jaksa pitää yllä moista vesisirkusta neljää kuukautta ja kanisterien tyhjennyttyä hankimme hanavettä puhdistavan kannun. 
Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti